Fotografia de produs este primul mijloc de interactiune cu viitorii clienti.

Indiferent ce vindem, trebuie sa ne prezentam produsul. Produsul poate fi incaltaminte, cosmetice, servicii, coaching, etc.. Fie prin fotografia de produs, de portret, culinara, fashion sau lifestyle noi trebuie sa reprezentam cat mai calar conceptul produsului nostru si sa il convingem sa il acceseze.
Este foarte important sa stim care este imaginea potrivita produsului vandut iar aceasta sa se potriveasca cu publicul tinta..

Fotografie de produs

FOTOGRAFIE
COMERCIALA DE PRODUS

Ce este fotografia comerciala?

După cum sugerează și numele acestei discipline specifice, este vorba despre afaceri. Imaginile create în fotografia comercială sunt utilizate în scopul de a beneficia o persoană sau o companie din punct de vedere al afacerii. Prin natura sa, fotografia comercială poate fi destul de largă. Din punct de vedere tehnic, aproape orice fotografie făcută în scopul vânzării sau promovării ceva se poate califica drept produs al fotografiei comerciale. Totuși, având în vedere că fotografiile comerciale sunt destinate să prezinte ceva, companiile pur și simplu nu pot preda responsabilitatea de a face aceste fotografii nimănui. Este nevoie de o abilitate reală pentru a produce acele imagini și doar profesioniștii care au petrecut ani de zile perfecționând meseria lor pot face asta.

5 Tipuri de fotografie comerciala

01.

FOTOGRAFIE DE PRODUS

Aceasta este fotografie comercială distilată în cea mai pură formă. Este doar fotograful care se concentrează pe un anumit produs și încearcă să-i surprindă esența.

02.

FOTOGRAFIA DE MODA

La asta se gândesc majoritatea oamenilor atunci când spui „fotografie comercială”. Acest tip de fotografie este in acelasi timp si fotografie de produs, fiind un mod vizual re promovare a produsului vandut.

03.

FOTOGRAFIA DE PORTRET

În fotografia de portret, accentul se pune pe oameni. De cele mai multe ori, fotografiile de portret utilizate din motive comerciale sunt foarte profesionale si reprezinta un mod de marketing profesional individual.

05.

FOTOGRAFIA ALIMENTARA

Similar cu fotografia de modă, fotografia de produs alimentară poate fi, de asemenea, destul de complicată, ceea ce poate părea oarecum contra-intuitiv. La urma urmei, cu totii iubim și avem nevoie de mâncare, așa că de ce ar trebui să fie o vânzare dificilă?

04.

FOTOGRAFIA DE ARHITECUTURA

Aceasta poate fi pentru a prezenta designul arhitectului sau pentru a arăta atracția unui magazin cu amănuntul. La fel ca în cazul fotografiilor alimentare , lucrați adesea cu intervale de timp restrânse. Și trageți în jurul fluxului de clienți.

Fotografie de Produs

O formă principală de fotografiere a produsului este imaginea exclusiv produsului realizată direct. Utilizate în mod obișnuit pentru listări de produse din magazinele online precum Amazon sau Etsy, aceste fotografii sunt de obicei realizate cu un fundal alb simplu pentru a limita distracțiile. Imaginile numai pentru produs surprind detaliile subiectului, cum ar fi dimensiunea, silueta și culoarea. Aceste informații îi ajută pe consumatori să găsească exact ceea ce caută atunci când fac cumpărături online.

Fotografie produs site pantofi / geanta
Fotografie produs site pantofi / geanta
Fotografie produs - bijuterii
Campanie Instagram LIDL

Fotografie de Campanie

Fotografia de campanie sau de advertising este esentiala pentru un brand in expansiune. Aceasta unul dintre dintre canalele prin care se atrage atentie asupra directia si mesajul pe care brandul vrea sa il transmita.

Fotograf ADVERTISING

Fotografie de produs pentru listare vs fotografie de campanie

Fotografie de produs de listare (fotografie pe fundal) este esentiala pentru comecializarea online a oricarui produs. Daca acesta fotografie il determina pe viitorul client sa dea click pe produs, rolul ei a fost realizat.
Fotografia de campanie are rolul de al convinge pe client ca produsul vandut este cel pe care si-l doreste si care i se potriveste.
Fotografia de produs poate sa existe fara fotografie de campanie, dar reciproca nu mai este valabila. O analogie corecta ar fi ca fotografia de produs este produsul in vitrina iar fotografia de campanie este agentul de vanzari.

FOTOGRAFIA DE FASHION

Ce este fotografia de moda / Fashion

Cand spun ca sunt fotograf profesionist, de obicei, oamenii se gandesc la fotografii de moda. Se gandesc la shootinguri elaborate si modele frumoase.

In calitate de fotograf stiu ca aceasta parter reprezintă o mica parte din industrie. Totusi, ceea ce v-ar putea surprinde este cat de multe tipuri diferite de imagini de moda exista.
Fotografia de moda, sau mai trendy spus: fotografia fashion, are rolul prezentarii imbacamintei si a altor articole de moda în cei mai buni termeni posibili. La baza, vorbim despre marketingul. Folosește psihologia umana adanc înradacinata pentru a crea un interes și o dorință pentru un produs. Imaginile de moda sunt in trend, sexy și vibrante.
Cand spun ca sunt fotograf profesionist, de obicei, oamenii se gandesc la fotografii de moda. Se gandesc la shootinguri elaborate si modele frumoase.

Campanie produs katerinimou.com

Hainele nu înseamnă nimic până când cineva nu traiesti în ele. —Marc Jacobs

Fotografia de produs de moda / Lookbook


Strict vorbind, fotografia de modă, este dedicata prezentării îmbrăcămintei și a altor articole de modă în cei mai buni termeni posibili. La radacini, este marketing. Folosește psihologia umană adanc inradacinata pentru a crea un interes și o dorință pentru un produs. Imaginile de moda sunt in trend, sexy și vibrante.

Fotografia de catalog sau lookbook este fotografia de modă care are rolul de a arata hainele sau accesoriile într-un mod neutru. Aceste fotografii ale produsului sunt realizate în cea mai mare parte în studio pentru a crea un context care nu poate influența percepția produsului

Fotografie de produs pentru listare pe Amazon.

Tot mai multi antreprenori se orienteaza catre piata online oferita de Amazon. Setul de fotografie de produs pentru Amazon trebuie sa contina: fotografie de produs pe fundal 100% alb, fotografii cu inforgrafice si fotografii de lifestyle. Fiecare detaliu este important, in mod special cand comerciantul alege un produs cu o concurenta puternica. Fotografia produsului pentru listarea pe Amazon trebuie să fie fie pătrate 1 × 1, (max 2500x2500px ). Imaginea principală trebuie sa fie 100% alb si sa includa dar produsul vandut. Imaginile secundare pot fi imagini ce contin schite pentru a explica dimensiunea și caracteristicile produsului sau imagini ce arata produsul intr-un context uzual (lifestyle)